Utekök gör helheten

img_0708-1

Att bygga pool blir ofta en kick start för att utveckla sin trädgård och förverkliga sina trädgårdsdrömmar. Du kommer märka att när du har en pool så börjar du vara utomhus på ett nytt sätt och nyttjar din trädgård än mer. En altan eller en ny stensättning av en del av trädgården i samband med din pool gör att du kanske använder delar av trädgården du tidigare inte nyttjat. När barnen badar vill du hålla dig i närheten, och att anlägga ett utekök är därför ett ganska naturligt steg.

Vad fungerar som utekök?

Utekök måste byggas av material som tål väder och vind. Du kan antingen bygga uteköket som en fast installation, eller en mobil sådan. Fördelen med mobila lösningar som du kan rulla in under tak vintertid, är att du kan förlänga hållbarheten en hel del eller bygga med något mindre väderbeständiga material.

Själva köket kan du välja att bygga med vissa bänk- och skåpslösningar från exempelvis Ikea, Ballingslöv och liknande. Rostfritt och massivt trä är att föredra vad gäller hållbarhet framför folierade eller fanérade luckor. Du kan också skapa ditt egna personliga utekök med hjälp av återvunna pallar eller bygga en konstruktion av tålig mdf som målas i önskad kulör för att passa in med ditt hus. Inspireras gärna av det svartmålade, platsbyggda uteköket på bilden!