Rita upp din pool och poolmiljö – 3D modell

20160526_221110

Ett av de viktigaste tipsen för att du ska bli nöjd med ditt totala poolprojekt är att planera hur hela poolmiljön ska se ut. Lägg därför lite tid på att rita upp din tänkta poolmiljö så att du får en bra känsla på hur det kommer att se ut. Du kan förstås göra det med papper och penna samt att det finns bra verktyg såsom exempelvis Google Sketchup. Det finns också 3D-program som du kan använda dig av, och dessa finns både i gratisversioner och de som kostar en slant. Vill du kan du lägga ut ritandet av din 3D-modell på något företag. Om du vill ha en riktigt bra skiss i stil med den du kan se i filmen här, så kontakta oss så kan vi hjälpa dig med det..

Inklipp film; https://www.structurestudios.com/ )

Nyttan med att rita upp poolområdet
Det handlar om att få en bra bild av hela poolområdets del i trädgården. Att planera upp storlek och form på altan/uteplats och själva poolen. Just storleken på poolen är en av de delar som man visualiserar bra när man ritat upp det, vilket är viktigt att få koll på för att se vad som gör sig bäst. Valet av storlek ska du förstås också basera på dina behov, och tänk också på att en stor pool driver mer kostnader än en mindre. Det vanligaste formatet idag är 4×8 meter.
Men även själva utemiljön ser du på ett väldigt bra sätt när du ritat upp det i ett 3D-program. Så att du gör den lagom stor och i lämplig form för att passa tänkta utemöbler och ge dig den funktion du vill ha för din framtida pool. Så planera på tidigt stadie hela området och tänk igenom din behov och önskemål. Kanske du vill bygga utekök i anslutning till poolen? Och kanske vill du möblera för både en lounge-del och en matbordsdel?
I fasen då du börjar planera upp din poolmiljö kommer du också börja fundera på om du ska bygga altan med trädäck, komposit eller kanske arbeta med stenläggning. Om du ska skapa rabatter, bygga vindskydd, pergola eller något annat!?

Fundering på tillbyggnad?

Många väljer också att bygga till ett uterum i anslutning till poolen. Det finns många aspekter att tänka på även när det kommer till tillbyggnader, och även detta är något man kan skapa i ett eventuellt 3D-program. Du kan laborera med det mesta; huruvida du ska ha tillbyggnad eller ej, placering av olika delar såsom var poolvärmepump och kanske en utedusch ska placeras.

Vad gäller tillbyggnad eller byggande av ett separat poolhus så var också kreativ i din tanke med vad du kan göra med ditt befintliga hus för att vara lite ekonomisk. Kanske räcker med att man sätter in glaspartier på en del av det befintliga huset för att binda ihop ”inne och ute”? Eller kanske du ändock vill bygga en tillbyggnad till huset i form av en veranda liknande del som vetter mot poolområdet. Ett råd är att inte göra det mer dyrt och komplext än vad du egentligen behöver. Ett poolhus är inget måste, utan kanske en uteplats med glastak fyller ditt behov, vilket såklart blir otroligt mycket billigare.
Så avslutningsvis – att tänka igenom hur du vill ha det, att rita upp området kan göra att du sparar både pengar och tid. Och det viktigaste – att du får ett slutresultat som du blir riktig nöjd med!