Inspiration för ditt poolprojekt – användning & möbler

Poolmiljön är en viktig del av själva poolbygget. Något man faktiskt ska tänka igenom innan man börjar bygga och designa sin poolmiljö är att tänka igenom vilka funktioner man vill ha ut av den nya utemiljön. Det vill säga om man vill kunna sitta och äta middag i anslutning till poolen, eller om man tänker sig en avslappnad loungemiljö. Var vill ni sitta och dricka kaffe medan barnen badar? Och kanske du bor så att du bör tänka på vilken insyn du har från olika ställen på tometn. Hur gör du för att slippa insyn så att ni sitter där i bara baddräkt medan grannar kikar in.

Tänk på användningen av poolen

möbler utomhus.jpg
Tänk alltså igenom hur du faktiskt vill använda din pool. Vår erfarenhet är att du kommer att använda din nya utemiljö på ett helt annat sätt än vad du kunde föreställa dig. Det innebär även att du bör tänka igenom vilka möbler du vill ha. Inte på detaljnivå förstås, men just utifrån din tanke om hur du ska använda uteplatsen och poolmiljön. Ska du ha en soffgrupp? En yta för solstolar? Och i så fall var? Ska du ha någon typ av möbel ihop med utedusch?

Börja använda poolen – sen köp möbler

inspiration möbler
Ett tips är att faktiskt inte köpa så mycket dyra möbler innan du börjar använda poolen. Så att ni inte kastar iväg onödiga pengar om ni ångrar er, utan först använder poolområdet för att sedan köpa de möbler som bäst uppfyller era nya behov. Använd det du har, låna vänners gamla möbler, eller kanske du kan man köpa billigt på Jula eller liknande. När man sedan märker hur du använder poolen så kan du planera för dina inköp av ett ordinarie möblemang i utemiljön. Så tipset är att du ta det lite lugnt. Du kommer att leva med den här poolen i många år, så vänta därför lite med de dyra inköpen!

Hämta inspiration – stressa inte igenom poolköpet

stressa inte igenom poolköpet
Så vårt budskap är att inhämta inspiration! Både innan du startar bygget och gör alla inköp, men även som ett sätt att utveckla användningen av ditt poolområde. Bland annat genom den inspiration du kan få här på www.pooltider.se för hur du skapar din poolmiljö. Viktigt är att inte ha för bråttom utan att du gör detta till ett glädjefyllt projekt. Ha tålamod, välj med omsorg, köp hellre något bra än skräp. Tänk efter vilka miljöer du trivs i, vilka färger och vilken stil du tycker om. Låt dig även inspireras från vänner och bekanta, hur de inrett, vad som blivit bra eller dåligt, och hur de använder sin pool. Men utforma din miljö så att det blir din stil och så att den passar just ditt hem!