Infinity pool med overflow

Det senaste – i form av overflow

Att bygga pool innebär att du bland ska fatta beslut om hur mycket standardlösningar du kan tänka dig, och hur mycket speciallösningar som du är beredd att betala för, för att du ska få din pool så som du vill ha den.

Ett allt vanligare tillägg på en rektangulär pool är en så kallad overflow lösning. Det innebär att man har en sida på poolen där vattnet flödar som ett vattenfall. En sådan här så kallad infinity pool fortsätter utan visuell kant och liksom fortsätter ut över horisonten.

Detta ser inte bara estetiskt tilltalande ut, utan ersätter också den vanliga skimmern där det roterande vattnet strömmar igenom.  Det är endast lämpligt för dig dock med stor trädgård, då den kräver mer plats en än vanlig pool. En infinity pool blir extra spektakulär när man har höjdskillnader. Såsom exempelvis en altan med ingjuten pool där ena kanten på poolen har vyn ut mot en utsikt.

En overflow lösning är dock en ganska komplex lösning och dyrare. Det som kännetecknar en infinity pool är att de är platsbyggda.

 

Hur skiljer sig då en infinity pool från en vanlig pool?

En infinity pool med over flow innebär att när man hoppar in i poolen så stiger ju poolen lite grann, kanske ett antal liter vatten som på gång en flödar över kanten.

På en infinity pool flödar alltså ganska stora massor vatten ut över kanten.  Detta sk därmed fångas upp av ”brunnar” som man sen pumpar vatten ifrån som går tillbaka in i poolen. Detta gör att man runt poolen måste ha plats för dessa tankar. Men man behöver också ha en kraftigare poolpump och fånga upp det här vattnet som strömmar ut över kanten i någon typ av ränna och sen ner i tanken.