Poolrobot för rengöring av poolen

När processen med att bygga en pool är klar återstår ett visst underhåll av poolen som är nödvändigt för att ha en fräsch badupplevelse. Då vill man ju såklart ha det rent i poolen och för detta kan man använda sig av t.ex. en poolrobot så slipper du städa den. Då kan roboten göra städjobbet – och du behöver inte lägga tid på det utan hoppa direkt i poolen istället!

Olika robotar för olika behov

Poolrobot som är lätt att rengöra
En pool kräver en hel del rengöring för att må bra. Det finns både nedfall och annat som över tid skapar en osund miljö i poolen. Ett bra sätt att lösa det är att införskaffa en poolrobot. Eftersom poolrobotar kan kosta en hel del pengar så är det bra att veta vad man är villig att betala för. Dvs vilka krav har du på poolroboten.

Dessa krav tycker vi att du ska tänka igenom när det kommer till poolroboten.
Vilka krav vill du att roboten ska uppfylla.

  • poolrobot är lätt att använda
  • poolrobot som är lätt att rengöra
  • poolrobot som är lätt att flytta

Poolrobot är lätt att använda

När det kommer till användningen av poolroboten måste du gå till dig själv. Hur teknikintresserad är du och hur vill du att poolroboten ska bete sig. Dvs hur mycket ska poolen sköta sig själv och hur mycket kan du tänka dig att konfigurera den så att den gör det du vill.

Du kan tänka att du har följande beteenden för en poolrobot som du utifrån ditt intresse kan överväga så att du väljer rätt

  • Poolrobot som bara gör rent på golvet
  • Poolrobot som gör rent på golvet och på väggarna
  • Poolrobot som är programmerbar att göra rent på golvet och på väggarna

Här nedan följer lite exempel på poolrobotar som uppfyller dessa kriterier

Poolrobot som bara gör rent på golvet
Astral Pool Poolrobot H3 Duo är en poolrobot som bara gör rent på golvet. Du kan enkelt göra rent poolroboten då den har enkla filter.

Poolrobot som bara gör rent på golvet och på väggarna – Astral H5 Duo – golv och väggar
Astral Pool Poolrobot H5 Duo är en poolrobot som gör rent på väggarna och på golvet. Precis som H3 Duo versionen har du enkla filter som du gör rent på ett enkelt sätt.

Programmerbar poolrobot som gör rent på ett flexibelt sätt
Astral H7 Duo är en programmerbar robot som gör rent på golvet och på väggarna utifrån vilken utsträckning som du vill att roboten ska rengöra väggarna vs golvet. Mer teknikintresserade personer tycker det är roligt och vill lägga tid på att konfigurera och programmera sina tillbehör. Detta är för den som stör sig på att poolroboten gör rent lika mycket på väggarna som på golvet. Man kan exempelvis vilja att roboten gör rent 20% på väggarna och 80% på golven.

Poolrobot som är lätt att rengöra

Poolrobot som är lätt att rengöra
Om man vill ha en poolrobot som är lätt att rengöra så är det viktigt att poolroboten har enkla filter som är lätta att plocka ur och rengöra separat. De flesta poolrobotar har ett filter till skillnad mot de manuella dammsugare som man kopplar till bräddavloppet och som använder poolens rotation av vattnet som ”dammsugning”.

En poolrobot har mer av en dammsugares funktion som för smutsen genom ett filter. Filtret kan man enkelt skölja ur och rengöra på ett enkelt sätt.

Poolrobot som är lätt att flytta

Vissa robotar har en liten vagn som gör att den är enkel att använda. Vissa tycker inte om att behöva bära. Det kan vara något att tänka på då roboten väger en hel del.

Roboten sköter sig själv

En poolrobot fungerar likadant som en gräsklippingsrobot. Man endast sätter på och stänger av så sköter den jobbet själv. När du väljer vilken robot du ska använda dig av ta någon enkel och smidig för det underlättar för dig. Om den är tung och stor kommer det vara jobbigt att ta fram den och ställa undan den. Tack vare roboten kommer du få rent och fint i din pool på ett enkelt sätt vilket bidrar till att poolen kommer att hålla längre. Det roboten gör är att den går på bottnen och poolväggarna och samlar upp smutsen och skräpet som finns i poolen.

Det smartaste är att lägga i roboten på kvällen och ha den i under natten. När du sedan vaknar nästa morgon kommer hela poolen vara ren och det blir ett perfekt morgondopp. Förutom att poolen rengörs av denna poolrobot rengörs den också av kemikalier så att det inte ska bildas bakterier. Precis som i en vanlig dammsugare hamnar smutsen i en påse. Påsen kommer behöva tömmas och du behöver sätta dit en ny då och då.

Det finns olika modeller av robotar oh man bör därför tänka efter vad man behöver den till, och sedan läsa om de olika modellerna. Där finns t.ex. robotar som tar mycket stora ytor och som därför är lite större till storleken. Poolroboten drivs på el och den laddas då den är på land. Man kan även ladda den med en sladd som är vattentät nere i poolen.