Möbler – tankar och tips

2016-06-21 18.01.13
Förutom att det är kul att vara i poolen är det också kul att vara utanför poolen. Du kommer upptäcka att det i alla fall är kul att vara runt poolen om där finns utemöbler för olika funktioner! När man har en pool vill man nämligen både chilla, leka, umgås och kanske äta middag alldeles intill poolen.

Möbler efter ändamål

Möblerna du väljer att ha runt din pool ska som minimum fungera som en skön viloplats för dig och din familj. Det vanligaste man brukar ha är solstolar men det finns massor av andra möbler som ger dig fler funktioner av poolområdet. En soffgrupp och fåtöljer ger en plats för avslappnat umgänge. Men även ett middagsbord med stolar så att man kan sitta och äta tillsammans är också användbart.

Det brukar oftast vara väldigt öppet kring poolen så länge poolen inte ligger i ett poolhus, och de flesta har placerat poolen på en solig plats i trädgården. Det gör att det kan vara massor med solsken, och ibland kan man behöva en paus ifrån solen. Då kan en paviljong med tygdraperier eller liknande, eller ett stort parasoll behövas som solskydd.

Tåliga utemöbler
Det är viktigt att man tänker på att möblerna ska passa in i resten av omgivningen och att det tål att vistas ute. Det är mycket viktigt att möblerna är hållbara det vill säga att det håller länge. De ska stå emot fukt även om de är placerade i ett uterum nära poolen. Förutom att det ska vara hållbara är det också viktigt att det är bekväma och snygga. ¨

Konstrottingen är något som har blivit super populärt att ha i uterummet men också på trädäcket. Det är fåtöljer och soffor som är flätade i plast med stora kuddar till. De finns i många färger på själva soffan som svart, grå, beige osv. De är mycket enkla att hålla rena och det är nog en faktor till varför det är så populära förutom att det är snygga. Det är även många som har möbler som är tillverkade av aluminium då det är ett mycket enkelt material man kan flytta hit och dit. Man kan då flytta möblerna efter solen vilket man ofta gör. Aluminium är ett mycket beständigt och hållbart material. Om man jämför med plast i pris är aluminium något dyrare. De är underhållsfria och billiga i inköp.

Självklart skall du också utgå från din stil och smak, men väljer du mindre tåliga material så får du vara beredd på underhåll. Järn och trä är också vanliga material på utemöbler men de kräver de impregnering eller målning